ThePact
Westlandse Music makers

Bio

ThePact is opgericht in 2019 door liefhebbers die muziek maken. 

De naam The Pact staat voor de afspraak die Gregor, Ber, Hans en Peter met elkaar maakten om vooral muziek te maken die zij leuk vinden, hen ligt en bij de persoonlijkheid en capaciteit past.
Koos:

Vocals en meer

Het moet rond 1960 zijn geweest dat bij ons thuis radio Luxemburg als zender opstond waarop de toen moderne muziek werd uitgezonden. Mijn moeder zong vaak mee. Een jongen bij ons uit de straat zijn moeder had alle platen van Cliff Richard & The Shadows wat mijn favorieten werden. Vooral The Young Ones vond ik prachtig en nog steeds. Radio Luxemburg werd Radio Veronica en mijn muzikale voorkeur en interesse werd breder en groter en er ontstond met schoolvrienden een bandje waarmee we op onze manier muziek maakte. Er kwam een gitaar die ik thuis op de radio aansloot en zo probeerde ik mezelf wegwijs te maken op de gitaar. Mijn echte interesse ging echter uit naar een drumstel maar dat kreeg ik er niet door bij mijn ouders die mij het geld niet wilden lenen om het drumstel van Wil van Dijk te kopen. Na mijn schooltijd is het contact verwaterd . De jaren zeventig zijn een goudmijn voor mijn muzikale interesse geworden met The Golden Earring, Pink Floyd, Led Zeppelin, Jan Akkerman, Rory Gallagher en Rod Stewart and The Faces. Tijdens mijn diensttijd in Duitsland speelde ik samen met een maat voor diskjockey op de matenavondjes. Samen met mijn toenmalige zwager, die dezelfde muzikale smaak als ik had, zijn we in 1975 naar een concert van Led Zeppelin geweest waarna er nog een hele rij concerten volgden tot op heden waar ik veel plezier aan beleef. Zes jaar geleden heb ik een akoestische gitaar aangeschaft om mijn spieren in mijn pols te trainen na een polsoperatie als gevolg van overbelasting. Een jaar later heb ik mij aangemeld bij het koor want ik wilde kijken hoever ik kon komen met zingen. Op het koor heb ik enkele leden van de band ontmoet en toen die mij vroegen hun net opgerichte band  te komen versterken als zanger was mijn wens om in een band te spelen alsnog zoveel jaren later uitgekomen.Peter :

Gitaar

Ergens rond mijn 12de begon ik met gitaarles. Na een paar jaar lessen te hebben gevolgd kwam ik in aanraking met koor Deo Sacrum en heb met hen deelgenomen aan het verzorgen van kerkdiensten voor jongeren. Rond mijn 15de heb ik de Westlandse band Timemachine opgericht. Een band waarmee we optraden op schuurfeesten en op sommige vakantie adressen. Het muziekgenre liep uit een van Rolling Stones, Moody Blues, Status Quo tot Deep Purple. Op mijn 23ste de gitaar in de kast gezet en die er pas 2 jaar geleden weer uitgehaald. Opnieuw naar de muziekschool, nu om nieuwe technieken te leren en vaardigheden weer op te bouwen. Mijn voorkeur muziekstijl blues, rock&roll en ballads. Max:

 Hij speelt de bas

Als pubertje begonnen met gitaar spelen maar zonder les en dan is er te weinig voortgang zeker op die leeftijd waarop andere zaken ook heel belangrijk worden. Uiteindelijk pas vele jaren later opnieuw het muziek maken opgepakt maar dit keer op mijn favoriete instrument de basgitaar en dit keer les genomen bij een erg fijne Westlandse basgitaarschool. Het laag als basis en het vormen van de cement tussen melodie en ritme vind ik het mooiste van muziek maken. Na redelijk wat bandjes ben ik terecht gekomen bij ThePact waarbij het samen, op een gezellige wijze, muziek maken een hele fijne ontspanning is met een stel relaxte gelijkgestemde (dat is wel erg handig in de muziek) mannen
Ber:

Toetsenist bij ThePact

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met accordeonlessen en speelde bij accordeonvereniging “The Blue Stars” in Poeldijk. Halverwege de jaren 70 ben ik gestopt met spelen. Ook ben ik jarenlang lid geweest van het jongerenkoor in Poeldijk. 

Vanaf 2000 heb ik de accordeon weer opgepakt en ben ook piano gaan spelen. In 2018 heb ik met de gelegenheidsband “Keytastic” opgetreden tijdens “Ritme van de nazomer” en later tijdens het lustrum van “Sourcerocks” in de “drie Winckels”.
  
Begin 2019 ben ik bij ThePact gekomen als toetsenist om daar naast piano ook Hammond en Synthesizer te spelen. 
Mijn favoriete muzieksoorten zijn rock & roll en blues rock en favoriete bands zijn The Doors, The Beatles en Deep Purple. 


Gregor:

Hij slaat de trom

 

 

 

 

 

 

Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten. 

 

Nieuws

Er zijn momenteel geen berichten. 

Bellen